Macro bowl with black seed oil recipe

Makroskål med recept på svart fröolja

Denna makroskål, toppad med den djärva smaken av svart fröolja, är närande och energigivande. Med kikärter som bas, band av morötter och rödkål, krispig brysselkål och en hint av kimchi är det en fest av texturer och näringsämnen. Perfekt sammanfogad med en subtil dressing är det en rätt som du ofta kommer att återkomma till.

Vi skriver detta efter att precis ha ätit en makroskål full av råa grönsaker och toppad med svartfröolja - perfektion i ett recept. En makroskål är stödjande och stärkande för din kropp. Det är vad vi längtar efter när livet känns ens lite ur balans.

För oss är tricket att hålla överraskningsmomentet och nyhetens behag intakt, oavsett hur många makroskålar eller Buddha-skålar vi konsumerar. Den intensivt peppriga smaken av svartfröolja är en underbar sak att ha i sitt förråd. Den dröjer sig kvar långt efter att du har ätit och fortsätter att stimulera och ge energi.

Användningsområden för svartfröolja

För att inte tala om det stöd för immunförsvaret som svartfröolja ger tack vare det värdefulla tymokinon som den innehåller. Tymokinon är anledningen till att Nigella sativa , eller svart kummin, användes av forntida läkare för att behandla alla möjliga sjukdomar och undersöks av moderna forskare. Bland dess många fördelar finns leverskyddande och antiinflammatoriska egenskaper.(1)

Kikärter är den ultimata comfort food och utgör en perfekt bas av hälsosamma kolhydrater och proteiner. Det återstår bara att skapa snyggt balanserade lager av smaker och texturer ovanpå.

Band av morötter och rödkål ger färg och viktiga C- och K-vitaminer samt alfa- och betakaroten. De utgör också vackert krispiga kontraster till de andra konsistenserna i det här receptet. Vi älskar hur de delikata lagren av miniatyrkålen som är brysselkål fungerar tillsammans med dem. Kolla in vår artikel på dosering av svartfröolja för insikter om rätt mängd svartfröolja att införliva i din dagliga rutin.

Tillbaka till bloggen