Pasta e Ceci

Pasta e Ceci

Portioner

4

Förberedelsetid

10-15 minuter

Tillagningstid

30-40 minuter

"Första gången jag provade pasta e ceci blev jag helt förälskad och kunde inte sluta göra den på flera månader. Smaken och konsistensen är ytterst tröstande och, med risk för att förolämpa våra italienska kusiner, liknar jag dess lugnande egenskaper till en vuxen bönor på rostat bröd. Beroende på var du befinner dig i Italien förändras pasta e ceci drastiskt från region till region. I den fattigare södern förekommer den i sin renaste form, gjord på äggfri semolina-pasta, kikärter och kanske lite tomat. När man däremot rör sig norrut till de rikare och mer välmående regionerna börjar ansjovis dyka upp i soffrittobasen, med fyllig äggpasta och generösa bitar av pancetta. Jag älskar den i alla dessa former, särskilt med god pancetta, och beroende på vädret och vad som finns i kylen lägger jag ofta till några av dessa lyxiga tillbehör. Men för den här boken tänkte jag visa hur god den kan vara i sin enklaste form. Min enda önskan är att du använder kokta kikärtor av god kvalitet."


Utdrag ur The Farm Table Text copyright © 2023 av Julius Roberts. Fotografier med upphovsrätt © 2023 av Elena Heatherwick, om inte annat anges. Illustrationer med upphovsrätt © 2023 av Jethro Buck. Publicerad av Ten Speed Press, ett imprint av Crown Publishing Group.

Tillbaka till bloggen